De voorzitter opent de zitting op 22/04/2025 om 20:00.
Een heer, die zich niet bekend heeft gemaakt, uit zijn bezorgdheid over de aankomende werken voor de ondertunneling aan de expresweg. Hij voorziet problemen met fout geparkeerde auto’s in de buurt en stelt voor om paaltjes te plaatsen. Daarnaast maakt hij zich zorgen over overdreven snelheden en pleit hij voor een maximumsnelheid van 50 km/u.
Bart Seldeslachts antwoordt: Deze zaken worden doorgegeven aan de politie en de gemeenschapswacht. Zij zullen regelmatig controles uitvoeren op foutparkeren. Het voorstel om paaltjes te plaatsen wordt doorgegeven aan de verkeerscel, die zal nagaan of dit aangewezen is. Wat de snelheid op de expresweg betreft: dit valt onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer. We bekijken samen of hier aanpassingen nodig zijn.
Het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad zoals goedgekeurd op 20 januari 2025, Art. 32
Het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad, zoals goedgekeurd op 20 januari 2025
Er is één publieksvraag. Integrale versie : zittingsverslag 22 april 2025.
Op 17 maart 2025 vond een gemeenteraad plaats waarvan de notulen en het zittingsverslag in een volgende zitting moeten worden goedgekeurd.
De notulen zijn terug te vinden in bijlage, het zittingsverslag werd gepubliceerd op de gemeentewebsite en is raadpleegbaar via https://www.kontich.be/zittingsverslagen-raden
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017; Art. 32
Enig artikel.
De notulen en het zittingsverslag van de gemeenteraad van 17 maart 2025 worden goedgekeurd.
De gemeente is aangesloten bij Creat Services dv. Op 26 april ll. ontving ons bestuur de oproeping voor de Algemene vergadering van Creat Services dv van 17 juni 2025.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017; Art. 40-41
Artikel 1.
De gemeenteraad beslist goedkeuring te verlenen aan alle punten op de agenda van de Algemene Vergadering Creat Services dv van 17 juni 2025 en de daarbij behorende documentatie nodig voor het onderzoek van de agendapunten:
Art. 2.
De gemeenteraad draagt de vertegenwoordiger, dhr. Peter Lambrechts met als plaatsvervanger dhr. Luc Van Hoof, op om namens het bestuur alle akten en bescheiden met betrekking tot de Algemene Vergadering van Creat Services dv vastgesteld op 17 juni 2025, te onderschrijven en zijn stemgedrag af te stemmen op het in de beslissing van de gemeenteraad van heden bepaalde standpunt met betrekking tot de agendapunten van voormelde Algemene Vergadering.
Art. 3.
Een afschrift van dit besluit zal verzonden worden naar het e-mailadres 20250617AV@farys.be
De gemeente is aangesloten is bij het intergemeentelijk samenwerkingsverband IKA.
De gemeente werd per aangetekend schrijven van 7 april 2025 opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering tevens jaarvergadering van IKA die op 17 juni 2025 plaatsheeft in Sky Venue by Corsendonk Hotels, Turnovatoren 17 te 2300 Turnhout.
Een dossier met documentatiestukken werd per brief van 7 april 2025 aan de gemeente overgemaakt.
Artikel 432, alinea 3 van het decreet lokaal bestuur bepaalt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke Algemene Vergadering.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017
Artikel 1.
De gemeenteraad besluit, na onderzoek van de documenten die bij de oproeping zijn gevoegd, zijn goedkeuring te hechten aan de dagorde en de afzonderlijke punten van de dagorde van de algemene vergadering van IKA van 17 juni 2025:
Art. 2.
De gemeenteraad besluit vertegenwoordiger van de gemeente, dhr. Peter Scholiers met als plaatsvervanger mevr. An Verlinden, die zal deelnemen aan de (fysieke of digitale) Algemene Vergadering tevens jaarvergadering van de dienstverlenende vereniging IKA op 17 juni 2025 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 van onderhavige beslissing.
Art. 3.
De gemeenteraad besluit het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde besluiten en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan het secretariaat van het intergemeentelijk samenwerkingsverband IKA, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e-mailadres lieven.ex@fluvius.be
De gemeente Kontich is voor één of meerdere activiteiten aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen.
De gemeente werd per aangetekend schrijven van 3 april 2025 opgeroepen om deel te nemen aan de Buitengewone Algemene Vergadering van Fluvius Antwerpen die op 18 juni 2025 plaatsheeft in het Vestar Eventzalen (zaal Pano), Van Diepenbeeckstraat 12 te 2018 Antwerpen.
Artikel 432, alinea 3 van het decreet lokaal bestuur bepaalt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke Algemene Vergadering.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017
Artikel 1.
De gemeenteraad besluit zijn goedkeuring te hechten aan de agenda van de Algemene Vergadering tevens jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen van 18 juni 2025:
Art. 2.
De gemeenteraad besluit de vertegenwoordiger van de gemeente Kontich die zal deelnemen aan de Algemene Vergadering tevens jaarvergadering, dhr. Luc Abrams met als plaatsvervanger dhr. Wim Claes, van de opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen op 18 juni 2025 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 van onderhavige beslissing.
Art. 3.
De gemeenteraad besluit het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e‑mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be
De intergemeentelijke vereniging PONTES heeft een uitnodiging gestuurd voor een bijzondere algemene vergadering op 26 juni 2025. Het betreft een bijzondere algemene vergadering waarop naast de goedkeuring van de jaarrekening en het jaarverslag, ook een statutenwijziging staan geagendeerd.
Aangezien de gemeente aandeelhouder is in deze vereniging, moet een gemeentelijk vertegenwoordiger worden aangeduid en moet tevens het mandaat van deze vertegenwoordiger worden vastgesteld.
Artikel 34, §2, 2°, artikel 41, §2, 4° en 9° en artikel 432 van het decreet lokaal bestuur:
De gemeenteraad is bevoegd voor de aangelegenheden inzake de deelname aan en de vertegenwoordiging in instellingen, verenigingen en ondernemingen, evenals voor de aangelegenheden die het decreet uitdrukkelijk aan de gemeenteraad voorbehoudt.
De gemeenteraden bepalen de afvaardiging en het mandaat van hun vertegenwoordigers in de algemene vergadering van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.
Tijdens het tweede trimester van elk jaar wordt een algemene vergadering georganiseerd die minstens beraadslaagt over de jaarrekening en het jaarverslag van het afgelopen werkingsjaar.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017
Artikel 1.
De gemeenteraad keurt de agenda en de daarin opgenomen onderwerpen van de bijzondere algemene vergadering van de intergemeentelijke vereniging PONTES van 26 juni 2025 goed. Deze agenda ziet er als volgt uit ziet:
Art. 2.
De vertegenwoordiger van de gemeente, dhr. Luc Abrams met als plaatsvervanger dhr. Wim Claes, die zal deelnemen aan de bijzondere algemene vergadering van PONTES op 26 juni 2025 wordt opgedragen zijn stemgedrag af te stemmen op de besluiten van de gemeenteraad van heden inzake onderhavige aangelegenheid.
Klachtenbehandelaar Bert Verbeeck lichtte tijdens de raadcommissie Omgeving en Bestuurlijke organisatie de klachtendossiers 2024 en de verbeteracties toe. De gemeenteraad neemt kennis van deze presentatie in bijlage.
Deze rapportering vindt jaarlijks plaats conform de klachtenprocedure van lokaal bestuur Kontich.
Artikel 303 §3 van het decreet lokaal bestuur bepaalt het volgende: De algemeen directeur rapporteert jaarlijks aan de gemeenteraad over de klachten ingediend tegen de gemeente. De algemeen directeur rapporteert jaarlijks aan de raad voor maatschappelijk welzijn over de klachten ingediend tegen het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn.
Enig artikel.
De gemeenteraad neemt kennis van de rapportering van de klachtenbehandeling in 2024 en de mogelijke verbeteracties in de bijlage.
De budgetwijziging 2025 van de Kerkfabriek O-L-Vrouw Onbevlekt Ontvangen werd gecoördineerd ingediend door het Centraal Kerkbestuur Kontich op 14 maart 2025.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017; Art. 40-41
Art. 48-50 van het decreet van 7 mei 2004 over de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten en in het bijzonder de goedkeuring van de gemeenteraad van de budgetwijzigingen binnen een termijn van 50 dagen na het gecoördineerd indienen door het CKBK.
De budgetwijziging 2025 van de Kerkfabriek O-L-Vrouw Onbevlekt Ontvangen werd gunstig geadviseerd door Monseigneur Johan Bonny bisschop van Antwerpen op 12 maart 2025.
Financiële nota (zie bijlage)
Exploitatietoelage = 5.227,71 euro
Investeringstoelage = 70.850,00 euro
Enig artikel.
De budgetwijziging 2025 van de Kerkfabriek O-L-Vrouw Onbevlekt Ontvangen wordt goedgekeurd.
Op 2 mei 2011 besliste de gemeenteraad om de gemeente aan te sluiten bij Kempens Landschap vzw.
Op 17 mei 2021 herbevestigde de gemeenteraad de samenwerking, naar aanleiding van het feit dat de stichting de activiteiten verderzette via de rechtsvorm van een stichting van openbaar nut onder de naam 'Stichting Kempens Landschap'.
Op 3 maart 2025 kreeg ons bestuur de vraag om de samenwerking te herbevestigen, aangezien we ons in een nieuwe legislatuur bevinden na afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017; Art. 40-41: De gemeenteraad is bevoegd voor het goedkeuren van beheersovereenkomsten en samenwerkingsovereenkomsten.
Enig artikel.
De gemeenteraad verleent goedkeuring tot ondertekening van de bijgevoegde samenwerkingsovereenkomst met Stichting Kempens Landschap.
Op 5 december 2024 is de nieuwe gemeenteraad van start gegaan. Vanaf dat moment dient ook een begin gemaakt te worden met de procedure om de GEmeentelijke COmmissie Ruimtelijke Ordening (GECORO) opnieuw samen te stellen. Immers in het kader van de beginselen van behoorlijk bestuur mag verwacht worden dat binnen een redelijke termijn de nieuwe GECORO wordt samengesteld. Daarenboven bepaalt artikel 1.3.3 §4 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (VCRO) dat na de installatie van de nieuwe gemeenteraad, een nieuwe GECORO dient samengesteld te worden.
Van GECORO naar Omgevingsraad
Door het Decreet van 25 april 2014 betreffende de Omgevingsvergunning werden stedenbouwkundige vergunningen, kleinhandelsvergunningen en milieuvergunningen samengevoegd tot omgevingsvergunningen. Ook de voormalige diensten stedenbouw, lokale economie en milieu werden samengevoegd tot het Team Omgeving. Bijgevolg is het ook aangewezen om de respectievelijke adviesraden, zijnde de GECORO, de milieuraad en de raad lokale economie samen te voegen tot één omgevingsraad.
Enkel op deze wijze kan er op een geïntegreerde wijze dossiers besproken en geadviseerd worden.
Aantal leden
Het aantal leden is afhankelijk van het inwoneraantal van de gemeente. Voor de gemeente Kontich betekent dit, rekening houdende met het inwonersaantal, minimum 9 en maximum 13 leden.
Minimum één vierde van de leden, waaronder de voorzitter, zijn deskundigen inzake ruimtelijke ordening. De overige leden zijn vertegenwoordigers van de voornaamste maatschappelijke geledingen binnen de gemeente. Ieder lid, met uitzondering van de voorzitter, heeft een plaatsvervanger.
De bepaling van het decreet lokaal bestuur over de man/vrouw verhouding is van toepassing op de GECORO. Dit betekent concreet dat maximaal 2/3de van de leden van hetzelfde geslacht mogen zijn.
Maatschappelijke geledingen
De gemeenteraad beslist welke maatschappelijke geledingen binnen de gemeente worden opgeroepen om één of meer vertegenwoordigers voor te dragen als lid van de GECORO.
Het college van burgemeester en schepenen stelt het volgende voor:
Taak
De omgevingsraad fungeert als inspraak- en participatieorgaan t.a.v. het gemeentelijk beleid. Het is een adviesraad met als doel om het beleid met betrekking tot de Kontichse omgeving te bevorderen. De omgevingsraad geeft advies over aangelegenheden met betrekking tot alle aspecten van omgeving en alle maatschappelijk relevante projecten die daaruit voortvloeien. Ze behandelen thema's op eigen initiatief of op verzoek van het college van burgemeester en schepenen of de gemeenteraad, met daarbij bijzondere aandacht voor de wettelijke adviesvereisten die door de hogere overheid werden voorzien.
De agenda van de omgevingsraad wordt op de voorgaande omgevingsraad vastgesteld, zodat de werkgroepen (zie verder) één maand de tijd hebben om hun eventueel advies te formuleren. Een punt kan bij hoogdringendheid aan de agenda worden toegevoegd als twee derde van de stemgerechtigde leden hiermee akkoord gaat.
Openbaarheid van vergadering (zowel omgevingsraad als de werkgroepen)
De vergaderingen van zowel de raad als de werkgroepen zijn openbaar voor wat betreft het toelichtend deel. De politieke fracties, de externe genodigden en de niet-leden mogen steeds deelnemen aan de bespreking en toelichting van de agendapunten.
De beraadslaging en stemming over het advies/adviesvorming heeft steeds uitsluitend plaats tussen de leden van de omgevingsraad/werkgroep. In dit geval mogen de niet-leden, andere personen die zijn uitgenodigd voor een toelichting en de vertegenwoordigers van politieke fracties, niet deelnemen aan de beraadslaging en de stemming over het advies. Hun aanwezigheid is niet toegelaten.
Werkgroepen
Zowel de maatschappelijke geledingen als de deskundigen kunnen zich verenigen in werkgroepen. De werkgroepen mogen op eigen initiatief samenkomen. Hierbij wordt geen ambtelijke vertegenwoordiging voorzien, tenzij de gemeente de actor is. De betreffende vakschepen wordt steeds uitgenodigd.
Een werkgroep bestaat uit het minimaal en maximaal aantal leden zoals bepaalde door de werkgroep en vastgelegd in het huishoudelijk reglement. Een voorbeeld wordt weergeven op de onderstaande afbeelding. De verantwoordelijkheden van de werkgroepen zijn tweeledig:
De voorstellen en adviezen van de werkgroepen worden binnen de omgevingsraad verdere besproken en uitgewerkt.
De werkgroepen mogen ervoor kiezen om samen te vergaderen of hun advies op voorhand met elkaar af te toetsen. Zoals hoger gesteld is het wel steeds de bedoeling dat elke werkgroep vanuit zijn eigen expertise een advies voorlegt aan de omgevingsraad.
In uitvoering van artikel 1.3.3. van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening is het de bevoegdheid van de gemeenteraad om de maatschappelijke geledingen vast te stellen.
VCRO hoofdstuk III afdeling 3
Besproken op de milieuraad, GECORO en de raadscommissie Omgeving.
Enig artikel.
De gemeenteraad keurt de oprichting van een omgevingsraad goed en stelt deze als volgt samen:
Lokaal Bestuur Kontich ondertekende op 21 september 2021 het Lokaal Energie- en Klimaatpact 1.0. Op 19 juni 2023 werd ook LEKP 2.0 en 2.1 ondertekend.
Binnen het Lokaal Energie- en Klimaatpact dient een jaarlijkse inhoudelijke rapportering met betrekking tot de voortgang opgemaakt te worden. Na het voorleggen aan de gemeenteraad wordt de rapportering ingediend bij Agentschap Binnenlands Bestuur. Voor de rapportering wordt gebruik gemaakt van het Lokaal Klimaatpactportaal, waar de Vlaamse overheid de monitoring van de doelstellingen bijhoudt.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017; Art. 40-41
Met de ondertekening van het Lokaal Energie- en Klimaatpact 1.0, 2.0 en 2.1 ontvangt Lokaal Bestuur Kontich jaarlijks middelen om de doelstellingen in het Lokaal Energie- en Klimaatpact te realiseren. Daarnaast is een cofinanciering van minstens 50% verplicht.
Het Lokaal Bestuur ontving in 2025 de volgende bedragen voor de werking van 2024:
Enig artikel.
De gemeenteraad keurt de rapportering in verband met het Lokaal Energie- en Klimaatpact 1.0, 2.0 en 2.1 goed.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017; Art. 56
Enig artikel.
De gemeenteraad keurt het retributiereglement in bijlage op de vergunningen voor individueel bezoldigd personenvervoer en op de bestuurderspassen goed.
Het gewijzigde seizoensterrasreglement vervangt het seizoensterrasreglement zoals goedgekeurd op de gemeenteraad 17 april 2023.
De verordenende maatregelen hebben betrekking op een tijdelijke en duidelijk begrensde privatisering van het openbaar domein met het oog op het uitbaten van een terras. Deze verordening is van toepassing na goedkeuring door Gemeenteraad en dit ten vroegste vanaf 1 mei 2025.
Om enerzijds orde te bewaren op de inname van het openbaar domein en anderzijds horeca- exploitanten gelijk te behandelen, moet de exploitant voor het plaatsen van een tijdelijk horecaterras een terrasvergunning aanvragen bij het lokaal bestuur. Het betreft de plaatsing van losse tafels en stoelen, parasols… voor zover die elementen makkelijk weg te nemen zijn en constructief geen geheel vormen.
Voor het plaatsen van een permanent en/of gesloten terras op het openbaar domein, bestaande uit een constructie waarvan alle elementen tot één geheel zijn samengevoegd die op een permanente basis geplaatst worden, vallen niet onder de bepalingen van het huidig terrasreglement. Wie een permanent en/of gesloten terras wil plaatsen, moet een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen aanvragen.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017; Art. 40 § 3.: De gemeenteraad stelt de gemeentelijke reglementen vast.
Artikel 1.
De gemeenteraad keurt het gewijzigde seizoensterrasreglement in bijlage goed, met inwerkingtreding vanaf 1 mei 2025.
Art. 2.
Het gewijzigde seizoensterrasreglement vervangt het seizoensterrasreglement dat werd goedgekeurd in de gemeenteraad van 17 april 2023.
Voor de evenementen Kontich Feest! en Kontich Zomert Na wordt er gezocht naar een leverancier voor het plaatsen van een licht- en geluidsinstallatie in/aan een podium, licht- en geluidsondersteuning bij optredens en het voorzien van de nodige stagehands om een vlotte ombouw bij live bands te verzekeren.
In het verleden werd er hiervoor een prijsvraag per evenement uitgestuurd.
In samenspraak met de dienst aankoop werd er een bestek uitgeschreven op 3 jaar waarbij er na 2 jaar beslist kan worden om de samenwerking stop te zetten. Dit zorgt voor een efficiëntere organisatie waarbij prijsvragen gebundeld werden en er gekeken werd op langere termijn.
De procedure die wordt gevolgd is onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. (Zie bestek in de bijlage).
Onderstaande leveranciers zullen worden aangeschreven:
Het extra materiaal dat dient voorzien te worden volgens de riders van de artiesten maakt geen onderdeel uit van het bestek. Dit zal volgens offerte verlopen.
Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017; Art. 56
1. Wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten en latere wijzigingen
2. Koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen
3. Koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen
4. Wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies
5. Het Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming (ARAB), Welzijnswet en Codex over het welzijn op het werk
6. Wet van 11 februari 2013 tot vaststelling van sancties en maatregelen voor werkgevers van illegaal verblijvende onderdanen
Verwachte waarde van het bestek op 3 jaar is € 75.000.
Artikel 1.
De gemeenteraad keurt onderhavig bestek voor de opdracht 'Licht en geluid voor de zomerevenementen Kontich Feest! en Kontich Zomert Na' goed. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, alsook de gunningswijze.
Art. 2.
Volgende ondernemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking:
Er zijn 7 mondelinge vragen:
Vraag 1: Jasper Aertsens - Komt er in jouw buurt een nieuwe geldautomaat? Hoe is de situatie in Kontich? Bancontact ->
Antwoord schepen Claes: Na contact met geldautomatenbedrijf Batopin, blijkt dat Kontich-Kazerne geen optie is voor een locatie waar automaten zullen komen, maar Waarloos wel, nl aan de nieuwe parking Ferdinand Maesstraat 65. Voor Kontich-Kazerne zal de vraag nogmaals formeel gesteld worden.
Vraag 2: Jasper Aertsens – Kan er vanuit de gemeente ondersteuning voorzien worden voor evenementen van verenigingen/lokale ondernemers in de vorm van publiciteit?
Antwoord Luc Abrams: Goed initiatief maar het is niet de bedoeling dat er nog extra drukkerskosten gemaakt worden en de uitwerking in praktijk lijkt een moeilijker verhaal met extra werk voor de communicatie- en vrije tijdsdienst.
Joris Dirckx vult nog aan: Data en deadlines opvragen van infobladen en deze info doorgeven aan de verenigingen zodat ze er zelf mee aan de slag kunnen, niet alles wordt door gemeente ondersteund.
Vraag 3: Marleen Wauben - vraag i.v.m. zwembad om ook eens een avondopening te organiseren om na het werk te kunnen gaan zwemmen zonder bij een vereniging te zijn.
Antwoord Luc Abrams: niet evident om te doen gezien invulling redders.
Vraag 4: Edwin Truyens - Dorre Eikstraat was voor de werken al belabberd, nu een groot schandaal. Hoe gaan we dit verhelpen?
Antwoord Willem Wevers: Na de doortocht van een nutsmaatschappij is de straat inderdaad niet in de beste staat. Het is een oefening in de MJP en de budgetten om hier een mooi project van te maken.
Vraag 5: Edwin Truyens – Tegen de windturbine in Keizershoek is veel verzet, wat is het advies van de gemeente hierover?
Antwoord Bart Seldeslachts: Het stedenbouwkundig advies werd door het college gevolgd en er werd een voorwaardelijk gunstig advies gegeven. Het is aan Vlaanderen om hierin een beslissing te nemen.
Vraag 6: Evy Van Santfoort – In het Altenapark staan betonblokken om auto's op paden te houden, maar ook afvalcontainers op parkeerplaatsen voor mindervaliden. Waarom staan de afvalcontainers daar?
Antwoord Bart Seldeslachts: Dit wordt nagevraagd, het is niet de bedoeling om containers op de mindervaliden plaatsen te zetten.
Vraag 7: Anton Van Belleghem – Het kruispunt St. Rita- Drabstraat ligt er erbarmelijk bij, kan de gemeente faciliteren dat als er een grote werf is er meer groen enz wordt gezet om het wat op te knappen?
Antwoord Bart Seldeslachts: Bij elke vergunning wordt bekeken welke lasten er kunnen opgelegd worden. Er wordt ook gekeken naar het groenplan, wat is het wensbeeld in sommige straten. We trachten dit steeds zoveel mogelijk te volgen. We zijn gebonden aan het bouwreglement.
Er zijn 7 mondelinge vragen. Volledige versie zie audioverslag.
De voorzitter sluit de zitting op 22/04/2025 om 21:13.
Namens Gemeenteraad,
Kizzy Rombaut
Algemeen directeur
Merel Akkermans
Voorzitter